17 юни 1993

София, 17 юни 1993 година
        Брой 116 /903/

Главен редактор: Стефан Господинов


София, 17 юни - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА СЪВЕТА ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО НА ПАРТИИ И ОРГАНИЗАЦИИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЦЕНТЪР ПО ПОВОД НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА. Документът е подписан от ръководствата на Алтернативна социаллиберална партия, Алтернативно социалистическо обединение - независими, Българска социалдемократическа партия, Български демократичен център, Демократическа партия - Пловдив, Демократическа партия - Консервативен сговор, Либерално-демократическа партия, Политически клуб "Екогласност", Движение за права и свободи, Зелена партия в България, Движение "Гражданска инициатива" и Социалдемократичен клуб "Европа".


Партиите и организациите - членки на Съвета за сътрудничество, са обезпокоени от развитието на политическата обстановка в страната от последните дни.

Опитите за дестабилизация на демократично избраните институции чрез гладни стачки и уличен натиск преминават в опити за разрушаването им.

Демокрацията, конституционният ред и сигурността на страната са в опасност. Ръководството на Съюза на демократичните сили /СДС/, демонстрирало управленска немощ, изостави законните демократични правила и излезе на улицата да се упражнява в революция. Под удар са републиканските институции - президент, парламент, правителство. В ход е пълзящ държавен преврат. Изграждат се паралелни структури на власт.

Опасно е в името на властнически амбиции да се спекулира с най-чисти и свети чувства на хората. Експлоатират се неосъществените надежди на милиони български граждани, привърженици на демокрацията.

Разрушителната политика на НКС на СДС цели да въвлече страната в продължителна криза.

Съветът за сътрудничество ще предприеме активни действия в подкрепа на законно избраните институции на властта.

/Пресслужба "Куриер"/


*  *  *

София, 17 юни - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГРАЖДАНСКО ОБЕДИНЕНИЕ ЗА РЕПУБЛИКАТА ПО ПОВОД НА ПРОТЕСТА НА ДЕПУТАТА ЕДВИН СУГАРЕВ.


ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ,

Свидетели сме на нова, поредна политическа кампания срещу демократичните институции, организирана по повод на личния протест на г-н Едвин Сугарев. Тази кампания е двойно недостойна. От една страна, защото за пореден път една влиятелна политическа сила, каквато е СДС, се опитва по силов и нецивилизован начин да наложи волята си над обществото, пренебрегвайки елементарните правила на политическия диалог. От друга страна, на карта са поставени здравето и животът на един депутат, който независимо от моралните си подбуди се превръща в заложник на пагубна за страната политическа амбиция.

Явно е, че зад личния протест на г-н Едвин Сугарев се крият далеко отиващи цели. Главните от тях са: да се разрушат институциите на страната, да се засили политическото напрежение, да се даде нов тласък на противопоставянето.

Ние не можем да приемем подобен сценарий. Трябва ли България да бъде хвърлена в прегръдките на конфронтацията, когато преживява тежка икономическа криза? Може ли България да си позволи нов взрив на гражданско напрежение, когато на Балканите се води война? Можем ли да дестабилизираме институциите, което на практика означава по-голямо безредие, хаос и корупция?

Един демократично избран президент може да бъде свален само по демократичен път - или ако е нарушил конституцията и законите на страната, или ако такава е волята на мнозинството от народа, който го е избрал. Нито едното, нито другото се е случило.

Представител на Гражданското обединение за Републиката посети г-н Едвин Сугарев и разговаря с него. Нашата позиция е, че сега България няма нужда нито от президентски оставки, нито от жертви и гладни стачки. Депутатът за това е депутат, за да отстоява своите морални позиции според уредения от закона демократичен ред, а не чрез стъпки на отчаянието. Ако г-н Сугарев вярва искрено в своята позиция, той би следвало да прекрати гладната си стачка само защото целите, за които говори, са несъвместими с подобни средства. Ако днес някой иска да свали българския президент чрез заплахи, убийство, макар и на самия себе си, утре ще се намери друг, който ще направи същото.

Оттам нататък остава само една степен на политическа деградация - преминаването от заплахи към действия. Това само ще задълбочи кризата на прехода, ще откъсне още повече България от принципите и нормите на европейския политичесхи живот. Сега ни трябва не нова вълна от морално насилие, а спокойствие, труд и демократичен ред.

СЪПРЕДСЕДАТЕЛ НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ ЗА РЕПУБЛИКАТА: Александър Томов

/Пресслужба "Куриер"/


*  *  *

София, 17 юни - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ КОМИТЕТ НА КОНФЕДЕРАЦИЯТА НА НЕЗАВИСИМИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ ПО ПОВОД НА ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА.


Изпълнителният комитет на Конфедерацията на независимите синдикати в България /ИК на КНСБ/ изразява своята тревога във връзка с нарастването на политическото напрежение в страната. Като цяло социално-икономическата ситуация в България не е повод за ескалиране на трудови конфликти и масови стачни действия. Напротив - вече се забелязват първите плахи симптоми за спиране на икономическия упадък и ограничаване нарастването на безработицата.

ИК на КНСБ счита, че политическите конфликти в демократичните общества, които на този етап от развитие на страната са неизбежни, следва да намират нужното разрешение в рамките на конституцията и законите на Република България.

Като осъзнаваме рисковете от провокираните предизвикателства срещу законно избраните държавни институции и от емоционални реакции срещу тях, ние призоваваме движещите сили да спрат конфронтацията, за да не се стига да обрат в демократичните процеси в страната.

КНСБ призовава своите членове и симпатизанти да се въздържат от участие в провокационни, незаконни и недемократични действия.

София, 13 юни 1993 г

/Пресслужба "Куриер"/


*  *  *

София, 17 юни - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
СТАНОВИЩЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ НА АЛТЕРНАТИВНО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ /НЕЗАВИСИМИ/ ПО ВЪПРОСА ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА.


Развитието на политическата обстановка от последната седмица силно ни обезпокои.

Опитите за дестабилизация на демократично избраните институции чрез уличен натиск, гладни стачки, шествия и др. не са нещо ново за нашия политически живот. Опасно е, когато едно парламентарно мнозинство доброволно предаде властта, изостави законните демократични "правила на играта" и излезе на улицата да се упражнява в революция. Опасно е, когато политически лидери, длъжностни лица и други овластени с народен вот хора открито призовават към нарушение на законите и конституцията! Опасно е, когато по толкова циничен начин в интерес на властническия нагон се спекулира с най-чисти и свети чувства на хората.

Опасни са тези игри, господа от НКС на СДС!

Литературните упражнение на тема "Морал и политика", противопоставянето на отделни групи от страдащия български народ и изкуственото разпалване на омраза могат да имат непредвидими последици!

Не забравяйте, господа лаици, че сега не е 1990 г.!

Не забравяйте, че така безобидно започнаха нещата в бивша Югославия, Кавказ и Средна Азия!

АСО /независими/ твърдо и безкомпромисно ще отстоява неизменната си позиция на подкрепа на законно избрания президент и демократичните институции на властта!

София, 14 юни 1993 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АСО:

Манол Манолов

/Пресслужба "Куриер"/


*  *  *

София, 17 юни - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР ПО ПОВОД НА ОБРЪЩЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ 13 ЮНИ 1993 Г.


Националният политически съвет на Българския демократичен център /БДЦ/ многократно, още преди президентските избори, изказа всички тези оценки за дейността на ръководения от Филип Димитров Съюз на демократичните сили /СДС/, които чухме в обръщението на президента Желев пред нацията. Убедени сме, че все повече хора ще споделят тези убеждения. Нашите съотечественици трябва да знаят, че провалът на една некадърна политика може да роди само евтини сценарии за дестабилизация и жалки опити за раздухване на политически страсти. Дял в тези усилия вложи и вицепрезидентката Блага Димитрова, която в своето изявление от 14 юни 1993 г. на практика се обяви срещу президента.

Тези опити обаче няма да успеят. Националният координационен съвет /НКС/ вече започва да губи контрол върху процеса и той все повече се доминира от маргинални групички.

Протестната кампания на СДС, започнала уж "срещу лъжата", на практика се основава на опашати лъжи:

Лъжат, че имало "подмяна на вота". Една трета обаче на изборите гласуваха за центристки партии, които не влязоха в парламента. А и повечето гласували със синята бюлетина нямаха пред вид "това СДС". Сега нещата просто идват на мястото си.

Лъжат, когато за собствената си некадърност обвиняват президента, сегашното правителство, други партии и синдикати, агенти и тайни служби. Ако някой изпълнява операция "Клин", това може да бъде само сегашният НКС на СДС.

Лъжат от страх и слабост!

Защо не поискат референдум за политиката на президента? Не смеят, защото знаят, че ще го загубят!

Защо техните депутати не напуснат парламента? Не смеят, защото ще се разцепят още на пет групи, а и ще загубят облагите си!

БДЦ призовава г-жа Блага Димитрова, щом не споделя политиката на д-р Желев, ДА СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА!

БДЦ смята, че опитите на някои сини кметове да не изпълняват Закона за земята са престъпление, че тези лица трябва да се осъдят, а за местата им да се проведат частични избори!

БДЦ призовава младежта, интелигенцията, наемния труд и предприемачите да защитят центристката политика за елиминиране на политическите крайности.

ЗАЕДНО МОЖЕМ!!!

София, 16 юни 1993 г.

/Пресслужба "Куриер"/


*  *  *

София, 17 юни - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НА ДЕМОКРАТИЧНИЯ СЪЮЗ НА ЖЕНИТЕ ПО ПОВОД НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА. Документът е адресиран до председателя на Народното събрание, до президента на Република България, до председателя на Министерския съвет и до националните средства за масова информация.


Изпълнителното бюро на Демократичния съюз на жените изразява сериозната тревога на жените и майките от опитите на определени политически сили за дестабилизиране на реда, спокойствието и сигурността в нашата страна.

Свидетели сме на срамни действия и манипулации, които хвърлят петно върху демократичните процеси у нас, и то в период, когато се забелязва плахо съживяване на икономиката.

Ние имаме законно избрани по демократичен път институции - парламент, президент и правителство. Демократичният съюз на жените стои зад тях и вярва, че те са в състояние заедно с всички нас да изведат страната ни от тежката политическа и икономическа ситуация.

Затова демократичния съюз на жените призовава правителството да ускори решаването на острите социални и икономически въпроси, като по-ползотворно използва възможностите както на тристранното партньорство, така също и на социалното.

Обръщаме се и към парламентарното мнозинство - спрете безплодните дразги и пристъпете към приемане на жизнено необходимите за всички закони.

Не искаме напрежение, раздухване на омраза и вражда в България в момент, когато Балканите са взривоопасни, когато всички очакваме реални демократични промени.

Конституционализъм, ред, сигурност и стабилност, а не палатки, митинги и истерия са необходими на нашите семейства и на нашите деца.

София, 13 юни 1993 г.

/Пресслужба "Куриер"/


*  *  *

София, 17 юни - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЦЕНТРАЛНИЯ СЪВЕТ НА СЪЮЗА НА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНИТЕ ПО ПОВОД НА ОБРЪЩЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ 13 ЮНИ 1993 Г.


Ветераните от войните с особена загриженост следят изкуствено създаваното от определени политически сили обществено напрежение и опити за дестабилизация и за парализиране дейността на конституционните инстанции на страната. Тази дейност, при прехода на страната от тоталитарно към демократично общество и при сложната обстановка на Балканите, нашият съюз разглежда като противоречаща на националните и граждански интереси на страната и като грубо нарушаване на реда, законността и основите на градивния граждански мир.

Атаката срещу конституционните институции - президент, Министерски съвет, както и нарушаването на законните изисквания за осигуряване на обществения ред и гражданската сигурност в страната, е в разрез с принципите на демокрацията и националното съгласие. Тези брутални и арогантни действия могат да преминат границата на управляемост и да заплашат конституцията, закона и държавата.

Ние, ветераните от войните, споделяме тревогите и оценките на президента в неговото послание към нацията относно действията на върхушката на Съюза на демократичните сили /СДС/ и даваме пълната си подкрепа на позицията, която той заема като държавен глава. В момента България има нужда от спокойствие и граждански мир, от управление на страната съгласно конституцията и действащите закони.

Ние изказваме своя твърд протест срещу опитите да се ерозират в съзнанието на народа основите на парламентарната демокрация и нейните конституционни републикански институции - президент, Народно събрание и Министерски съвет, които са избрани и действат въз основа на проведени демократични избори.

София, 15 юни 1993 г.

/Пресслужба "Куриер"/


*  *  *

София, 17 юни - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ОТВОРЕНО ПИСМО /ЧАСТ ШЕСТА/ ОТ НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ ЕДВИН СУГАРЕВ ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ПО ПОВОД НА МОТИВИТЕ МУ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ГЛАДНА СТАЧКА. Документът е адресиран и до председателя на Националния координационен съвет на Съюза на демократичните сили, до председателя на Парламентарната група на СДС, до председателя на Народното събрание, до председателя на Министерския съвет и до всички средства за масова информация.


Трябва ли да Ви напомня и в какъв момент дадохте воля на своята злоба срещу СДС? Това бе моментът, в който инфлацията вече беше овладяна, в който предстоеше да се сключи тригодишно споразумение с Международния валутен фонд, в който вече бяхме пред прага на успеха в преговорите с банките кредитори и се очакваше част от външния ни дълг да бъде опростен! В който България имаше шанс да направи голяма крачка напред и да се изравни с Полша, Чехия и Унгария - да бъде третирана като равна с тях - И НЕ ДРУГ, А ВИЕ УНИЩОЖИХТЕ ТОЗИ ШАНС. Кой Ви даде право на това? Кой Ви даде право да пророкувате възможността да ни сполети съдбата на нашата западна съседка - тъкмо в момента, в който всички вече гледаха на страната ни като на остров на стабилността на Балканите, когато успехите на икономическата ни реформа бяха зрими и общопризнати; кой Ви даде право на това - на Вас, Президента на България?!

Естествено, Вашият сигнал беше чут. И всички заедно се нахвърлиха върху нашето правителство. Вече знаеха с кого да се консултират, преди да предприемат поредния подъл ход. ТРИ ВЕЧЕРИ ПОДРЕД ВИЕ ИМАХТЕ СРЕЩИ НА ЧЕТИРИ ОЧИ С ДОГАН, ПРЕДИ ДПС ДА ПОИСКА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА СТЕФАН САВОВ.

Само две седмици преди това неговите лидери бяха декларирали, че нямат никакви възражения срещу начина, по който той ръководи Народното събрание. Този акт извади от нелегалност новото парламентарно мнозинство, формирало се под Ваша егида. Оттук нататък парламентът престана да функционира, превърна се в място за разчистване на сметки, в политически параван, прикриващ реалните процеси на реставрация. Оттук нататък падането на правителството бе въпрос на време. И на тактика, разбира се. Не искахте просто така да прахосате своите ДПС-марионетки. А и трудно бихте ги накарали да внесат сами вот на недоверие срещу правителството. Нужен бе друг метод. И тайните служби Ви се притекоха на помощ.

Оттук нататък започна историята, която аз няма да престана да наричам с истинското й име: ПРЕВРАТ. Защото Вашето съучастие в агентурния заговор на придворния Ви генерал Бригадир не може да бъде окачествено по друг начин. Няма да повтарям тук всички подробности около този заговор, които вече съм казал достатъчно ясно. Ала Вие няма как да избягате от факта, че първото демократично правителство на България от половин век насам бе провалено чрез една хладнокръвно обмислена и реализирана от Вас, ген. Андреев и ген. Аспарухов клевета.

Защото Вие знаехте много добре, че НЕ Е ИМАЛО НИКАКВА СДЕЛКА С ОРЪЖИЕ В МАКЕДОНИЯ, НИТО ДОРИ НАМЕРЕНИЕ ЗА ТАКАВА. Че за разлика от Вашия съветник Здравко Попов, Константин Мишев бе отпътувал в изпълнение на официално възложена му от премиера мисия, заключваща се в това да обясни дипломатично на представителите на македонското правителство, че предвид ембаргото на този етап България не може да приеме тяхната оферта. Вие знаехте също така, че Правителствената комисия не е давала никакъв лиценз за оръжейна търговия с Македония нито на частни, нито на държавни фирми. Знаехте, че дейността на "Кери 91” е наблюдавана от месеци съвместно от НСС и НРС, че генерал Бригадир е знаел предварително за оръжейната оферта, че цялото му т.нар. оперативно разследване е един огромен блъф, че дори в самия негов доклад и дума не става за това, че Константин Мишев се е опитвал да договаря каквато и да е конкретна сделка. Знаехте, но си мълчахте, тъй като това Ваше мълчание бе необходимо за предварително обмисления скандал.

Провокативната пресконференция, на която ген. Аспарухов хвърли своята бомба, бе организирана тъкмо от президентството. Ден преди това участниците в нея бяха инструктирани от шефа на Вашата канцелария Алексей Алексеев и Вашия съветник ген. Андреев. Всички техни изявления целяха дискредитиране на правителството на СДС: между многото лъжи най-фрапиращата принадлежеше на ген. Аспарухов: че някакъв съветник към правителството бил замесен в тъмна оръжейна сделка.
Генералът не само допусна абсурдния за шеф на разузнавателна служба гаф да оповестява оперативна информация, но и след това с нечувано високомерие отказа да даде обяснения пред самия премиер. Вие премълчахте и това. На срещата в президентството цялата негова версия бе разбита на пух и прах, а Вашата грижа бе насочена само към това как да отървете генерала. Спомняте ли си как реагирахте, когато Филип Димитров поиска неговата оставка? "Не, само това не!" - възкликнахте Вие.

Филип Димитров бе достатъчно великодушен да удовлетвори горещото Ви желание да спасите своя Бригадир. Пред цял куп свидетели се разбрахте, че той ще поднесе публично своите извинения и с това случаят ще бъде приключен. Джентълменско споразумение - за съжаление Вие не се оказахте джентълмен. Вашите планове бяха други. Оказа се, че на тези среща Вие сте направили компромис със съвестта си. В какво се състоеше този компромис, г-н Президент? Знаете ли, че ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ ИЗОБЩО НЯМА ПРАВО НА ПОДОБНИ КОМПРОМИСИ? И как е възможно да правите компромиси с нещо, което Ви липсва?

Ден след срещата в президентството ген. Андреев посочи името на страната, за която ставаше дума в анонимния донос на генерал Бригадир. По същото време Вие вече бяхте записали подличкото си интервю за "24 часа". Бригадирът, разбира се, надмина всички ви - заяви пред "168 часа", че и администрацията, и правителството на суверенна република Македония били "просръбски настроени"! Давате ли си сметка за последствията от тези изявления на ПОДЧИНЕНИЯ ЕДИНСТВЕНО НА ВАС генерал, за това как и в каква степен те накърняваха международния престиж на страната ни, как и доколко те биха могли да бъдат използвани /и бяха използвани!/ във вреда и на Македония, и на добросъседските ни отношения с нея, и на националните ни интереси? Давате ли си сметка за това, че самото изричане на подобни тежки обвинения от страна на шефа на НРС е равносилно на национално предателство?

Очевидно за Вас обаче националните интереси са нещо маловажно, когато имате шанса да си разчистите лични сметки с хора, които отдавна мразите - пък макар и само затова, че са много пъти по-способни от Вас и на техния фон изглеждате просто смешен. Вие знаехте добре, че правителството не може да пренебрегне подобни тежки обвинения и ще бъде принудено да потърси реабилитация, каквито и рискове да му струва това. Филип Димитров направи единствено възможното и поиска дейността на НРС и нейния шеф да бъде разгледана в парламента. Ала новото парламентарно мнозинство на БСП, ДПС и предатели от СДС вече беше създадено и Вие знаехте това, тъй като бяхте един от неговите архитекти. А това мнозинство ИЗОБЩО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ НИТО ОТ ФАКТИТЕ, НИТО ОТ ИСТИНАТА. Бях там и наблюдавах от балкона как на тайно заседание българският парламент узаконява една лъжа: никога през живота си не съм се чувствал толкова отвратен. Вас, разбира се, Ви нямаше.

Нямаше Ви и когато същото това ново парламентарно мнозинство гласува недоверие на кабинета на Филип Димитров, нямаше Ви и по време на безкрайните пазарлъци с ДПС, когато се оказа, че за неговите лидери запазването на ген. Аспарухов и на НРС под Ваша власт е по-важно от всичко друго. Нямаше Ви, ала Вашето присъствие се чувстваше, Вие вече разполагахте с механизми, които да направляват събитията; продължихте да cе срещате с Тренчев, с Луджев, с Доган, с Б-12; вече имахте възможност и да влияете върху самата Парламентарна група на СДС - мислите ли наистина, че е толкова трудно човек да разбере кои бяха и кои са и до днес вашите медиатори там - купени с председателски постове, с хайлайфни пътешествия в екзотични страни или просто с възможността и за тях да се заговори, да трансформират своята мижитурщина в злоба, да удължат с някой и друг месец живота на този парламент и да си осигурят някоя и друга депутатска заплата. Вие искахте от всички тях не друго, а едно НОВО, УДОБНО И УГОДНО СДС, СКРОЕНО ПО МОДЕЛА НА ОНОВА, КОЕТО ВИЕ СЪЗДАДОХТЕ И КОЕТО ПРЕДАДЕ СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ С БЕЗКРАЙНО ПОШЛАТА СИ КОЛАБОРАЦИЯ С КОМУНИСТИТЕ ВЪВ ВНС!

Не успяхте с това: СДС се пречисти от ченгета и продажници, вкарани в парламента с протекциите на "Подкрепа" и АСП, отърси се и от политически измекяри, купени с далавери и участие в директорски бордове, но не се разпадна, нито пък се превърна в марионетна политическа сила. Получихте обаче възможността да възродите онзи модел, който наложихте чрез правителството на Димитър Попов: по Нова година дарихте поверения Ви народ с банда наемници, които се представяха за българско правителство и които, както казваше един мой приятел, грабнаха властта така, както циганинът грабва гъската.

И, разбира се, продължихте да лъжете. Парламентът бил избрал това правителство, Вие сте чули името на Беров едва когато го съобщавали по масмедиите? Още през ноември миналата година опипвахте почвата за кандидат-премиер, още тогава Вашите съветници предлагаха министерски кресла на заместник-министрите в действащото все още правителство на Филип Димитров! Наистина ли мислите, че някой ще повярва на приказката, че изборът на ДПС тъкмо на Ваш съветник е СЛУЧАЕН, че движението СЛУЧАЙНО има един-единствен представител в кабинета, че самият проф. Беров СЛУЧАЙНО пресича по няколко пъти на ден площада между МС и президентството, когато трябва да реши нещо, че Вашите стари приятели от ВНС СЛУЧАЙНО прилепнаха към този кабинет като риби - прилепала към търбуха на акула, че Асен Мичковски, който някога Ви каза, че не сте достоен да се кандидатирате за президент, днес се хвали с факта, че НСД винаги е имал чудесни отношения с президента, че когато СЛУЧАЙНО рискувате да се появите в пленарната зала на НС, нейната лява половина Ви аплодира изключително активно?

/Пресслужба "Куриер"/


10:30:00  
17.06.1993 г.

Редактори: Нина Гаврилова
                            Любомир Димитров - деж. ред.
Технически изпълнители: Маргарита Анева
                                           Павлина Стефанова
Комплексна обработка: Издателски комплекс БТА

 

Copyright © Пресслужба "Куриер", 1993г. Всички права запазени. При препечатване или използване на материали от този бюлетин позоваването на Пресслужба "Куриер” е задължително!