2 декември 1994


София, 2 декември 1994 година
Брой 237 /1282/


София, 2 декември - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ПРЕДИЗБОРНО ОБРЪЩЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС БЛОК, ОГЛАСЕНО ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА ЖОРЖ ГАНЧЕВ НА 19 НОЕМВРИ 1994 Г. ПO БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО РАДИО.


ЗДРАВЕЙТЕ, БЪЛГАРИ,

Мислехте, че съм умрял, а? Осем месеца без радио, телевизия и вестници. Напротив. В страшна форма сме в Бизнес блока. Обиколихме страната много пъти. Знете, че съм идвал във вашия край. Навсякъде, всяка зала беше пълна.

Апостол Левски миналия век казваше на хъшовете, че не там по кафенетата на Букурещ и Белград, а тук се правят комитети. Същото говорим и ние на нашите приятели в парлaментa, в правителството и в други организации, които блуждаят из най-скъпите ресторанти в БМВ-та и черни мерцедеси. Срам ме е да ви говоря за тях.

Искам да ви кажа две неща.

Не може повече в България една секретарка, да кажем, на генералния директор на някаква си банка, да получава 18 000 лева, когато лекари, инженери, учители, офицери, учени и т.н. получават смехотворните 6000-7000 лева на -  ръба на пропастта. Това е срам и позор за една нация. Това вече не е държава, това е детска градина. В една моя песен, която е от забранените, които президентските хора се обадиха в "Забавна редакция" - тук, на Радио София, и другаде, за да не се пускат, се казва: "Стариците за кифла събират си стотинки, отлитат от живота по-леки от снежинки, а светицата на къра напомня ни за роба след Белчо и Сивушка, запътена към гроба."

И знаете ли какъв е нашият отговор, на Бизнес блока, към това? Закони сътворете, патриоти, разбойниците да ги съкрушим, вий чутовни сте юнаци, на Европата сираци - тез 13 века с чест да защитим.

Нашият вестник не се казва вече "Бизнес блок" или бизнес еди-какво си, а се казва "Българофил". Аман от туркофили, от франкофили /в президентството/, от русофили, от американофили на ул. "Раковски". Изобщо думата аман мога да я повтарям тия пет минути Ние искаме производство. Не желаем 75% търговия и 25% производство, тъй като нашият човек умира прав. Как? Ами умира на село, умира и селското стопанство. Умират и всички хора потребители в България. Защо? Защото монополистите от чужбина един ден ще вдигнат цените, след като нямаме производство, ние ще станем бананова република.

БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС БЛОК КАЗВА НЕ НА ТАКАВА ПОЛИТИКА.


МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ

Не желаем васална политика. Желаем двустранни договори с всички наши съседи и най-вече с приятелите на България. Не ме интересува дали те са "вие", в Германия, в Америка, където ще, дори в Европейския дом, аз съм "за".

Кой ще ми каже, че ще влезем в Европа, без да се научим да спираме на червено на светофара например.


ПРЕСТЪПНОСТТА
 
За мен и за Бизнес блока тя не може да бъде толерирана. Тези разбойници в тази страна, както нарича Филии Димитров нашето Отечество, са един стадион хора. Те трябва да знаят, че обществото трябва да им наложи и ще им наложи страхов синдром, а не те на обществото.


ВОЕННИТЕ И ПОЛИЦИЯТА

Добри заплати, добри жилища и място в обществото за тези чутовни българи, които си дават живота и най-високата си професионалност, за да имаме нация и за да имаме държава. Иван Шишман и патриарх Евтимий наистина без бой предадоха България в ръцете на турската орда, защото по религиозни причини те трябвало да бъдат пасивни. Не. Бизнес блока не е пасивен. Бизнес блокът е с боксови ръкавици. Бизнес блокът е алтернативата на червено-синята мъгла. Да, ние сме център малко вдясно - неолиберална неоконсервативна политика.

Народ като нашия, конто оцеля след 200 години византийско, след 500 години турско /някои мои приятели в Съюза на демократичните сили /СДС/ казват, че било само османско присъствие/. Да взема една тояга, господа, ще ми станете само на османско присъствие.

Кой имаше полза тук да разбие българската църква. Чужди - интереси, разбира се. Кой взе пари от шведските пастори и т.н.

ОПОМНЕТЕ СЕ, СЪНАРОДНИЦИ

Искам да ви кажа, че никоя държава, никоя нация, никой етнос не е създал такива народни песни, танци, шевици, тертипи. Никой не е създал такива велики спортисти - на трето място в Олимпиадата в Москва и на четвърто в Сеул. Никой не е създал такива изобретатели, като Джон Атанасов - измислил компютъра, това е революцията на модерната комуникация на XX век.

Най-важният закон в бъдеще на Бизнес блока е данък облагаема печалба. Един генерален директор да има право да ги даде за спорт, култура, образование, вместо в джоба на бирника. Така младите хора ще останат в България, а няма да ходят да мият чинии в Канада.

Разберете. Нашият нов постер казва: БОЛГАРИНО, СОЗНАЙСЯ. Изречение от Паисий Хилендарски - 1 762 година.

Господа, ако пък не желаете да гласувате, а си стоите вкъщи ХАК ви е и да ви е жива и здрава червено-синята мъгла.

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

София, 2 декември - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
СТАНОВИЩЕ "ОТНОВО СЕ НАДИГА ДРАКОНЪТ НА ВОЙНСТВАЩИЯ АТЕИЗЪМ" НА ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА ХРИСТИЯНСКИ СЪЮЗ "СПАСЕНИЕ", ПОДПИСАНО ОТ АРХИЕПИСКОП ХРИСТОФОР МАКАРИОПОЛСКИ.


Като първа дисидентска антикомунистическа организация за защита на религиозните права /създадена през октомври 1988 г./ с тревога наблюдаваме откритите заплахи на митингите на червената коалиция на БСП, че ако спечели изборите, ще върне България към мракобесническото безбожие. Така те се демаскират, след като разбраха, че никого не могат да излъжат с демонстрираното след 10 ноември 1989 г. псевдохристиянство, особено като спряха в 36-то Народно събрание нашите законопроекти за вероучение в училищата.

Сега, възвърнали 45-годишното си самочувствие поради умелото изпиране на ограбените от българския народ милиарди и устремени с хищен апетит и към политическата власт, вече изоставиха пародийната поза на защитници на вярата, която бяха заели, спасявайки протежето си, живковисткия патриарх, пренебрегвайки решението на Върховния съд от 5 ноември 1992 г., че в България няма легитимен патриарх и синод... Ето сега те са откровени до цнннизъм, заявявайки, че ще управляват без Бога, като че ли не им стига, че 45 години управляваха с тотален мракобеснически атеизъм и докараха народа ни до просяшка тояга.

Затова на всички вярващи напомняме евангелските слова на Спасителя: "Бдете и молете се, да не паднете в изкушение."

Бог да пази България! Амин!

София, 1 декември 1994 г.

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

София, 2 декември - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ДЕКЛАРАЦИЯ НА ДРУЖЕСТВОТО НА ЧАСТНО ПРАКТИКУВАЩИТЕ ЛЕКАРИ ПО ПОВОД НА РЕШЕНИЕ ЗА ПОДКРЕПА НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ В ИЗБОРИТЕ ЗА 37-О НАРОДНО СЪБРАНИЕ.


Дружеството на частно практикуващите лекари категорично заявява своята подкрепа на Съюза на демократичните сили /СДС/ за предстоящите парламентарни избори. СДС единствено предлага на хората в България цялостна реформа в здравеопазването.

Преди три години беше отменена именно от СДС позорната забрана за упражняване на частна медицинска практика и успоредно с това беше подготвен закон за здравното осигуряване. Конфискуваното имущество на БКП, профсъюзи, комсомол можеше да послужи за финансова основа на новосформирания здравен осигурителен фонд. Ние помним, че такъв мощен здравноосигурителен фонд с милиони златни левове е съществувал до 1950 г., когато е разграбен от комунистическата партия с цел да се прави безплатно здравеопазване. През всичките години на тоталитаризма обаче властта облага населението с данъци /данък обществено осигуряване/ДОО около 30%, данък общ доход/ДОД около 10%, самооблагане и др./ и никой от комунистическите функционери и финансисти не може и днес да определи кои точно пари се събират за здравеопазване. Така нареченото безплатно здравеопазване на издръжка от държавния бюджет е поредната нагла измама на комунистическата теория и практика.

СДС предлага частни медицински дейности с регламентирана данъчна практика и защита на населението чрез здравноосигурителни фондове. Така се осъществяват принципите на модерното здравеопазване - свобода за избор на лекар, премахване на корупцията, срещу която ще се бори мощната финансово-здравноосигурителна система, поемане на финансовите тежести в здравнооснгурителния фонд от младите, здравите и по-богатите, които плащат по-големи вноски за сметка на възрастните, болните и по-бедните, които ограничено финансират фонда.

Всички тези правила са известни и не е необходимо да бъдат откривани отново. Всички знаят, че бюджетното финансиране не може да изправи на крака здравеопазването, така че пропагандата за безплатно здравеопазване е една дебела лъжа.

Дружеството на частнопрактикуващите лекари, убедено във волята на СДС за демократични промени в България, включително и в областта на здравеопазването, призовава колегите от страната и всички граждани на Република България да гласуват със синята бюлетина на предстоящите парламентарни избори.

Синята бюлетина - това е единственият разумен, нов, алтернативен избор, за да спрем разрухата в здравеопазването!

София, 30 ноември 1994 г.

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

София, 2 декември - Следва предоставеният за разпространение пълен текст на:
ПРЕДИЗБОРНА ПЛАТФОРМА /ЧАСТ ТРЕТА/ "СЪГЛАСИЕ ВМЕСТО КОНФРОНТАЦИЯ. РЕАЛИЗЪМ ВМЕСТО ДЕМАГОГИЯ" НА ДЕМОКРАТИЧНА АЛТЕРНАТИВА ЗА РЕПУБЛИКАТА.


 7. СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО - ПЪРВОСТЕПЕНЕН ПРИОРИТЕТ В ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИТИКА НА ДАР

Българското земеделие, а чрез него и цялото селско стопанство са в непозната през този век криза. Тя се дължи на псевдореволюционните методи за неговата реформа, наложени от група некомпетентни "псевдодемократи".

Демократична алтернатива за републиката /ДАР/ определя селското стопанство и защитата на селскостопанските производители като свои ключови приоритети. Нашата програма за този отрасъл съдържа преди всичко такива промени в Закона за собствеността и ползване на селскостопанските земи и в Правилника за неговото приложение, които биха позволили възстановяването на собствеността върху земята да стане в основни линии за година, година и половина. ДАР предлага ускоряване и облекчаване на процедурата за оземляване на безимотните и малоимотните селяни чрез промяна на Наредбата за оземляване, минимална начална вноска, гратисен период и разсрочено плащане. Ние ще направим всичко необходимо и за оземляването на бежанците от Беломорска Тракия.

Заедно с ускореното и ефективно връщане на земите ДАР се обявява за изменение и допълнение на Закона за кооперациите. Ние сме за незабавна кооперативна реформа и създаване на комплексни възможности за доброволни сдружения на реални собственици под формата на потребителни, кредитни, пласментно-снабдителски и други видове кооперации.

ДАР ще спре порочната практика на държавен и частен монополизъм при изкупуване и реализация на земеделската продукция. Ние се обявяваме за:
* доброволно сдружаване на земеделски кооперации и частни производители в търговски дружества и ще подпомогнем този процес;
* гарантирани минимални цени, защитаващи интересите на производителите на зърно;
* митническа политика, която защитава селскостопанските производители от дъмпингов внос.

ДАР рязко се разграничава от политиката на предишни правителства, довела до намаляване на броя и качеството на животинските стада. Наш основен приоритет ще бъде възстановяването на генофонда и преструктуриране на животновъдството на частна и кооперативна основа.

ДАР е готов с конкретни решения за създаване на специализирани държавни фондове, организирани на възобновяем принцип с цел финансово подпомагане и покриване на лихви и с инвестиционни кредити за:
* производство на тютюн и тютюневи изделия;
* производство на зърно, зеленчуци и плодове;
* поддържане на племенното животновъдство и елитното производство на семена и посадъчен материал.

ДАР се задължава да стимулира създаването на малки и средни предприятия за преработка на селскостопанска продукция и осигуряване на целогодишна заетост на населението в пограничните райони на страната. Наша първостепенна задача е увеличаване обема на износа на промишлеността, преработваща селскостопански суровини, възстановяването на старите и разкриване на нови пазари, особено в страните на Общността на независимите държави /ОНД/.


III. ЗА НОВО РАВНИЩЕ НА ВЪТРЕШНАТА И МЕЖДУНАРОДНА СИГУРНОСТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

1. ЗА ПОВИШАВАНЕ РАВНИЩЕТО НА МЕЖДУНАРОДНАТА СИГУРНОСТ НА СТРАНАТА И ЗА ПРОМЕНИ В НЕЙНАТА ВЪНШНА ПОЛИТИКА

ДАР е за национална, а не за партийна външна политика. България е в Европа географски, културно и духовно. Ето защо ДАР смята за своя основна задача продължаването на започнатия курс на интегриране в Европейския съюз чрез активно участие във всички европейски структури и организации. България трябва да е активен и конструктивен член на ООН.

Ние сме за това страната ни да развива приоритетно добри отношения с напредналите европейски държави като Австрия, Германия, Гърция, Италия, Франция. Отчитаме особената роля и естествените интереси, които имат в системата на международните отношения, включително в нашия регион, страни като Великобритания, Русия, САЩ.

Глобалната инициатива "Партньорство за мир" е израз на новото съотношение на силите в света и същевременно критерий за оценка на собствените ни възможности сега и в близка перспектива.

ДАР не приема и ще се бори против възможността България да остане за продължителен период от време в своеобразна "буферна" зона между Изтока и Запада, без ясни гаранции за националната ни сигурност. Въпреки невъзможността за непосредствено разширяване на НАТО ДАР смята за реалистично даването на гаранции за териториалната ни цялост и сигурност както от Северноатлантическия съюз, така и от Западноевропейския съюз /ЗЗС/.

ДАР смята за груба политическа грешка разрушаването на отношенията ни с Русия и другите страни от ОНД, както и използването на тези отношения за вътрешнополитическо противоборство. Ние подкрепяме демократичните сили в Русия и като сътрудничим с тях, се обявяваме за ново равноправно партньорство в интерес на двете страни, за което вече работим конкретно.

България следва да развива приоритетно добри отношения със страните от Централна и Източна Европа, които са наши естествени партньори и важен пазар за стоките ни.

Като приема за свой основен външнополитически приоритет Балканите, ДАР предлага:
* инициатива за подписване на общобалкански документ за признаване ненакърнимостта на сегашните граници на балканските държави;
* категоричен отказ и неучастие в оси, алианси и други съюзи на балкански държави, насочени директно или потенциално срещу трети страни;
* пълна равнопоставеност на отношенията с всички балкански страни;
* единни критерии и единни подходи към спорните проблеми на полуострова, включително и тези за малцинствата;
* провеждане на такава балансирана балканска политика, която би снижила вероятността за образуване на алианс или друг тип договореност на балкански държави на антибългарска основа;
* търсене на гаранции от извънрегионални фактори за териториалната ни цялост и сигурност.

ДАР издига инициативата и за създаване в София на Балкански център за предотвратяване на кризи в региона и ще работи за нейното осъществяване с цел утвърждаване на столицата ни като средище за активни контакти на политици, стопански и културни дейци от всички балкански страни. Реална и действена, национално ориентирана външна политика означава реална и пълна координация на всички звена, конто имат компетенции в тази сфера - Народно събрание, президент на Републиката, Министерство на външните работи, научни и информационни звена. Национална външна политика може да се формира и провежда единствено от високоподготвени професионалисти, защитени от рецидивите на репартизация. В тази връзка ДАР е за бързо приемане на закон за държавния служител и на закон за дипломатическата служба.

В този свят на противоречия, сблъсъци и антагонизми, България има своя шанс - тя може и следва да балансира в триъгълника САЩ - Западна Европа - Русия, като същевременно поддържа активни отношения с балканските си съседи.

ДАР е единствената политическа сила, която би могла да осъществи подобна амбициозна и балансираща програма. Ние сме еднакво добре приети на Запад, и на Изток. Наши партньори са водещите политически сили в много страни на света.

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

ПРИЛОЖЕНИЕ - ИЗБОРИ ’94


ЦЕНТРАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

РЕШЕНИЕ N 392

София, 28 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Осигуряване закуска и тонизираща напитка на Районните и Секционните избирателни комисии през изборния ден.


Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Областната и общинска администрация през изборния ден осигурява на членовете на Районните и Секционните избирателни комисии 4 /четири/ пъти закуска, безалкохолна напитка и кафе.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: X. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 394

София, 28 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Обявяване на недействителност на регистрацията на кандидат за народен представител


В съответствие с изискванията на чл. 43, ал.1 и 2 от Закона за избиране на народни представители, общински съветници и кметове /ЗИНПОСК/ Централната избирателна комисия извърши проверка и установи, че лицето Емил Василев Нешев, ЕГН 530420ХХХХ, е регистрирано за кандидат за народен представител от името на Съюз на демократичните партии и движения "Ера-3" и от коалиция Конфедерация Българския земеделски народен съюз /БЗНС/.

Тъй като един кандидат за народен представител може да бъде регистриран само от една партия или коалиция, то последващите му регистрации от името на друга партия или коалиция следва да бъдат обявени за недействителни.

Като има предвид гореизложеното и на основание чл. 43 от ЗИНПОСК, Цетралната избирателна комисия

РЕШИ:

Обявява за недействителна регистрацията на кандилата за народен представител Емил Василев Нешев от кандидатската листа на коалиция Конфедерация БЗНС в 15 Многомандатен избирателен район - Плевен, тъй като е последна по време.

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от съобщаването му, пред Върховния съд.

Препис от решението да се изпрати на коалиция Конфедерация БЗНС и на Емил Василев Нешев.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: X. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 399

София, 27 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Анулиране на регистрация на независим кандидат за народен представител в 37-то Народно събрание в 31 Ямболски избирателен район.


На основание чл. 34, ал. 1, т. 4 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия извърши проверка за редовността на регистрацията за независим кандидат за народен представител на Борис Савов Начев в 31 Ямболски избирателен район, с оглед спазване на изискванията на чл. 41, ал. 5 и 6 от ЗИНПОСК. След направената проверка в Управление ГРАО към МТРС във основа на приемо-предавателен протокол от 27 ноември 1994 г., приложен към изборните книжа на независимия кандидат за народен представител, бе установено следното:

1. Преписката включва списък на 2216 лица, издигнали кандидатурата на независимия кандидат.

2. От единните граждански номера /ЕГН/ се установи, че 228 ЕГН са грешни, а именно:
   2.1 ЕГН, неотговарящи на пола на лицето - 2 бр.
   2.2 Според контрол по модул 11 - 214 бр.
   2.3. Лица под 18 години - 2 бр.
   2.4. Дублирани ЕГН - 10 бр.

3. Две лица фигурират по два пъти в списъка.

С оглед на гореизложеното и на основание на чл. 42 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Анулира регистрацията на Борис Савов Начев за независим кандидат за народен представител в 37-то Народно събрание от 31 Ямболски избирателен район.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд в тридневен срок от съобщаването му.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: X. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 400

София, 27 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Анулиране на регистрация на независим кандидат за народен представител в 37-то Народно събрание в 26 Софийски избирателен район


На основание чл. 34, ал. 1, т. 4 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия извърши проверка за редовността на регистрацията за независим кандидат за народен представител на Любомир Георгиев Димитров - 26 Софийски избирателен район, с оглед спазване на изискванията на чл. 41, ал. 5 и 6 от ЗИНПОСК. След направената проверка в Управление ГРАО към МТРС въз основа на приемо-предавателен протокол от 28 ноември 1994 г., приложен към изборните книжа на независимия кандидат за народен представител, бе установено следното:

1. Преписката включва списък на 2069 лица, издигнали кандидатурата на независимия кандидат.

2. В преписката са намерени 1063 непопълнени номера.

3. От единните граждански номера /ЕГН/ се установи, че 39 ЕГН са грешни, а именно:
   3.1. Грешни ЕГН, при които няма съответствие между името и пола на избирателя - 2 бр.
   3.2. Грешни ЕГН според контрол по модул 11 - 37 бр.

4. Лица под 18 години - 1 бр.

С оглед на гореизложеното и на основание на чл. 42 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия реши:

Анулира регистрацията на Любомир Георгиев Димитров за независим кандидат за народен представител в 37-то Народно събрание от 26 Софийски избирателен район.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд в тридневен срок от съобщаването му.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: X. Анчев.

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 401

София, 27 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Анулиране на регистрация на независим кандидат за народен представител в 37-то Народно събрание в 29 Хасковски избирателен район.


На основание чл. 34, ал.1, т. 4 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия извърши проверка за редовността на регистрацията за независим кандидат за народен представител на Захари Бечев Камбуров в 29 Хасковски избирателен район с оглед спазване на изискванията на чл. 41, ал. 5 и 6 от ЗИНПОСК. След направената проверка в Управление ГРАО към МТРС въз основа на приемо-предавателен протокол от 27 ноември 1994 г., приложен към изборните книжа на независимия кандидат за народен представител, бе установено следното:

1. Преписката включва списък на 2219 лица, издигнали кандидатурата на независимия кандидат.

2. От единните граждански номера /ЕГН/ се установи, че 254 ЕГН са грешни, а именно:
   2.1. Според контрол по модул 11 - 249.
   2.2. Лица под 18 години - 5 бр.

С оглед на гореизложеното и на основание на чл. 42 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Анулира регистрацията на Захари Бачев Камбуров за независим кандидат за народен представител в 37-то Народно събрание от 29 Хасковски избирателен район.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд в тридневен срок от съобщаването му.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: X. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 406

София, 2[...?] ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Анулиране регистрация на кандидат за народен представител


Постъпил е сигнал от Районна избирателна комисия /РИК/ на 12 Многомандатен избирателен район - Монтана, в който се твърди, че след направена проверка се установило, че лицето Атанас Димитров Асенов, кандидат за народен представител в листата на Движението за права и свободи в избирателния район, е военнослужещ - заема длъжността "дежурен офицер" в затвора - Враца, и поради това регистрацията му е в нарушение на параграф 5 от Преходните и допълнителни разпоредби на ЗИНПОСК. Моли поради това Централната избирателна комисия да анулира регистрацията на посоченото лице като кандидат за народен представител.

Централната избирателна комисия намира, че сигналът е основателен. Видно от направената справка от Районната избирателна комисия - Монтана, на затвора в град Враца, лицето Атанас Димитров Асенов, ЕГН 490915ХХХХ, работи в затвора и заема длъжността "дежурен офицер". При това положение, регистрацията му като кандидат за народен представител в кандидатската листа на Движението за права и свободи, регистрирана от РИК в 12 Многомандатен избирателен район - Монтана, е в нарушение на параграф 5, ал. 2 от Преходните и допълнителни разпоредби на ЗИНПОСК, в който текст се предвижда, че военнослужещи могат да се кандидатират за народни представители само като независими кандидати, а не като кандидати на партии. Затова регистрацията на този кандидат следва да се анулира.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 34, ал. 1, т. 3 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Анулира регистрацията на Атанас Димитров Асенов, ЕГН 490915ХХХХ, като кандидат за народен представител в 12 Многомандатен избирателен район - Монтана, в кандидатската листа на Движението за права и свободи за избор на народни представители на 18 декември 1994 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд в тридневен срок от съобщението.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 407

София, 28 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Обжалване отказ на регистрация на кандидат на Съюза на безпартийните гаранти от Районна избирателна комисия /РИК/.


Постъпила е жалба от Съюза на безпартийните гаранти срещу решението на Районна избирателна комисия в 3 Многомандатен избирателен район - гр. Варна, в която се твърди, че текстът на заявлението на кандидата отговарял на изискванията на закона, поради което следвало да бъде регистриран. Моли Централната избирателна комия да отмени отказа на Районната избирателна комисия в 3 Многомандатен избирателен район - гр.Варна, да бъде регистриран като кандидат за народен представител Камен Маринов Каменов, посочен от Съюза на безпартийните гаранти в 3 Многомандатен избирателен район, вместо което постанови решение, с което да допусне неговата регистрация.

Жалбата е неоснователна. Видно от извлечението на протокола на РИК от 21 ноември 1994 г., предложението, направено от представляващия политическата партия Съюз на безпартийните гаранти д-р Марин Каменов, е било придружено със заявление и декларация на предложения кандидат, които не отговарят на изискванията на утвърдения образец на изборните книжа от Приложение нр 8 /ДВ, бр. 88/1994 г./, тъй като в декларацията не е било посочено, че на кандидата е известна наказателната отговорност по чл.313 от Наказателния кодекс при деклариране на обстоятелствата, предвидени в чл. 3, ал. 1 от ЗИНПОСК.

Съгласно чл. 45, ал. 1, точка 1 и 2 и ал. 2 от ЗИНПОСК заявлението на кандидата, че е съгласен да бъде регистриран от посочилата го партия, заедно с декларацията, че отговаря на условията на чл. 3, ал. 1 от ЗИНПОСК следва да бъдат представени в срока - 18 ноември 1994 г., 19,00 ч при спазване на изискванията на утвърдения образец на изборните книжа. В случая това изискване не е спазено, тъй като декларацията на кандидата е била подписана при условията на чл. 313 от Наказателния кодекс /НК/, а именно известността му за наказателна отговорност за невярно деклариране, че отговаря на условията на чл. 3, ал. 1 от ЗИНПОСК. Затова отказът на Районната избирателна комисия следва да се потвърди.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 34, ал. 1, точка 2 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия.

РЕШИ:

Потвърждава отказа на Районната избирателна комисия в 3 Многомандатен избирателен район - гр. Варна, за регистрация на Камен Маринов Каменов като кандидат за народен представител, предложен от Съюза на безпартийните гаранти за изборите на 18 декември 1994 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд на републиката в тридневен срок от съобщението.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 408

София, 28 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Обжалване отказ за регистрация на независим кандидат за народен представител от Райониа избирателна комисия


Постъпила е жалба от Инициативен комитет за издигане на независим кандидат за народен представител в 16 Многомандатен избирателен район - гр.Пловдив, арх.Роберт Херцел Чакъров, в която се твърди, че поради отнемане на личния автомобил на кандидата на 16 ноември 1994 г. той е изгубил голяма част от събраните до момента списъци, което наложило събиране на подписи за постигане на необходимия броя от 2000 подписа на избиратели за сметка на откраднатите списъци, с което били допуснати поради ограниченото време пропуските, констатирани от Районната избирателна комисия, за да откаже регистрацията. Моли Централната избирателна комисия да отмени отказа на Районната избирателна комисия да регистрира като независим кандидат за народен представител в 16 Многомандатен избирателен район - гр. Пловдив, арх.Роберт Херцел Чакъров, като постанови ново, с което допусне неговата регистрация.

Жалбата е неоснователна. Видно от протокол нр 3 от 18 ноември 1994 г. на Районна избирателна комисия в 16 Многомандатен избирателен район - гр. Пловдив, е отказана регистрацията като независим кандидат за народен представител на арх. Роберт Херцел Чакъров, тъй като списъкът от избиратели, които предлагат неговата кандидатура, не включва 2000, с оглед на това, че списъкът съдържа имена на избиратели от населени места извън избирателния район, имена на избиратели без посочени адреси или с непълни три имена, без ЕГН и без подпис. Обстоятелството, че списъкът от 2000 избиратели в подкрепа на кандидатурата не е представен към крайния срок - 18 декември 1994 г. в 19,00 часа не се оспорва от жалбоподавателя - Инициативният комитет за издигане кандидатурата на независимия кандидат за народен представител, намира, видно от съдържанието на жалбата му. Затова Централната избирателна комисия намира, че решението на Райнонната избирателна комисия - гр. Пловдив, с което е отказана регистрацията на независимия кандидат за народен представител арх.Роберт Хериел Чакъров, е законосъобразно, тъй като и срока, който изтича на 18 ноември 1994 г. в 19.00 часа, предложението на Инициативния комитет не е било подкрепено c изискуемите no чл.41, ал. 5 от ЗИНПОСК подписи на 2000 избиратели от избирателния район, в който се издига кандидатурата.

Предвид гореизложеното и на основание чл.34, ал.1, точка 2 от ЗИНПОСК централната избирателна комисия

РЕШИ:

Потвърждава отказа на Районната избирателна комисия на 16 Многомандатен избирателен район - гр. Пловдив, за регистрация на арх. Роберт Херцел Чакъров като независим кандидат за народен представител за изборите за народни представители на 18 декември 1994 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд на републиката в тридневен срок от съобщението.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. желепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер”/


* * *

РЕШЕНИЕ N 409

София, 28 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Обжалване отказ на регистрация на кандидат на Съюза на безпартийните гаранти от Районна избирателна комисия /РИК/.


Постъпила е жалба от Съюза на безпартийните гаранти срещу решението на Районната избирателна комисия в 19 Многомандатен избирателен район - гр. Русе, в която се твърди, че текстът на заявлението на кандидата отговарял на изискванията на закона, поради което следвало да бъде регистриран. Моли Централната избирателна комисия да отмени отказа на Районната избирателна комисия в 19 Многомандатен избирателен район -гр.Русе, да бъде регистриран като кандидат за народен представител Камен Маринов Каменов, посочен от Съюза на безпартийните гаранти в 19 Многомандатен избирателен район, вместо което постанови решение, с което да допусне неговата регистрация.

Жалбата е неоснователна. Видно от извлечението от протокола на РИК нр 2 от 21 ноември 1994 г. предложението, направено от представляващия политическата партия Съюз на безпартийните гаранти д-р Марин Каменов, е било придружено със заявление и декларация на предложения кандидат, които не отговарят на изискванията на утвърдения образец на изборните книжа от Приложение нр 9 /ДВ, бр. 88/1994 г.,/, тъй като в декларацията не е било посочено, че на кандидата е известна наказателната отговорност по чл.313 от Наказателния кодекс при деклариране на обстоятелствата, предвидени в чл. 3, ал. 1 ог ЗИНПОСК.

Съгласно чл. 45, ал. 1, точка 1 и 2 и ал. 2 от ЗИНПОСК заявлението на кандидата, че е съгласен да бъде регистриран от посочилата го партия, заедно с декларацията че отговаря на условията на чл. 3, ал. 1 от ЗИНПОСК следва да бъдат представени в срока - 18 ноември 1994 г., 19.00 ч., при спазване на изискванията на утвърдения образец да изборните книжа. В случая това изискване не е спазено, тъй като декларацията на кандидата не е била подписана при условията на чл. 313 от Наказателния кодекс , НК, а именно известността му за наказателна отговорност за неверно деклариране, че отговаря на условията на чл. 3, ал. 1 от ЗИНПОСК. Затова отказът на Районната избирателна комисия следва да се потвърди.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 34, ал. 1, точка 2 от ЗИНПОСК, Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Потвърждава отказа на Районната избирателна комисия в 19 Многомандатен избирателен район - гр. Русе, за регистрация на Камен Маринов Каменов като кандидат за народен представител, предложен от Съюза на безпартийните гаранти на изборите на 18 декември 1994 г.    

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд на републиката в тридневен срок от съобщението.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 410

София, 28 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Заличаване на регистриран кандидат за народен представител.


Постъпило е заявление от Дина Найденова Москова, с което заявява, че оттегля кандидатурата си от кандидатската листа на народните представители на коалиция "Патриотичен съюз" във 2 Многомандатен избирателен район - гр.Бургас.

Заявлението е основателно. Видно е решението на Районната избирателна комисия на 2 Многомандатен избирателен район - Бургас, молителката Дина Найденова Москова под номер 6 /шест/ в кандидатската листа на коалицията "Патриотичен съюз" е била регистрирана като кандидат за народен представител от тази политическа сила. С оглед направеното заявление, с което тя оттегля съгласието си да бъде издигната за кандидат за народен представител в посочената кандидатска листа следва нейната регистрация да бъде заличена, за което да се уведоми заявителката, коалиция "Патриотичен съюз" и РИК - гр. Бургас.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 34, ал. 1, точка 4 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Заличава регистрациятга на Дина Найденова Москова под номер 6 /шест/ в листата на кандидатите за народни представители за изборите на 18 декември 1994 г., предложена от коалиция "Патриотичен съюз" във 2 Многомандатен избирателен район - гр. Бургас.

Да се уведоми Дина Найденова Москова, коалиция "Патриотичен съюз" и РИК на 2 Многомандатен избирателен район - гр.Бургас, за извършеното заличаване.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: X. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 411

София, 27 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Анулиране на регистрация на независим кандидат за народен представител в 37-то Народно събрание в 31 Ямболски избирателен район


На основание чл. 34, ал.1, т. 4 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия извърши проверка за редовността на регистрацията за независим кандидат за народен представител на Димитър Павлов Върбанов - 31 Ямболски избирателен район, с оглед спазване на изискванията на чл. 41, ал. 5 и 6 от ЗИНПОСК. След направената проверка в Управление ГРАО към МTPC въз основа на приемо-предавателен протокол от 28 ноември 1994 г., приложен към изборните книжа на независимия кандидат за народен представител, бе установено следното:

1. Преписката включва списък на 2440 лица, издигнали кандидатурата на независимия кандидат.

2. От единните граждански номера /ЕГН/ се установи, че 473 ЕГН са грешни, а именно:
   2.1 Грешни ЕГН, при които няма съответствие между името и пола на избирателя - 68 бр.
   2.2 Грешни ЕГН според контрол по модул 11 - 385 бр.

3. Лица под 18 години - 8 бр.

4. Непопълнени номера без ЕГН или подпис - 7 бр.

5. Дублирани ЕГН - 5 бр.

С оглед на гореизложеното и на основание на чл. 42 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Анулира регистрацията на Димитър Павлов Върбанов за независим кандидат за народен представител в 37-то Народно събрание от 31 Ямболски избирателен район.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд в тридневен срок от съобщаването му.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: X. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 412

София, 28 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Обжалване отказа да се извърши промяна в регистрирана кандидатска листа от Районна избирателна комисия.


Постъпила е жалба от окръжно ръководство на Българския земеделски народен съюз - БЗНС, Демократическата партия /ДП и Съюз на репресираните - Кърджали срещу решение на Районната избирателна комисия на 9 Многомандатен избирателен район гр. Кърджали. с което е отказано да се извърши искана промяна в регистрираната кандидатска листа на коалицията "Народен съюз", ДП" в този район. В жалбата се твърди, че въпреки поисканата промяна на кандидати в листата под N 5 и 6 с други лица, посочени от съпредседателите на коалицията, направено в срок, Районната избирателна комисия отказала да извърши промяната в извършената регистрация.

Жалбата е основателна. Видно от предложението на коалиция "Народен съюз", ДП" е била регистрирана кандидатската листа, в която под N 5 и 6 са фигурирали лицата Георги Иванов Добрев и Стефан Иванов Иванов. С ново предложение на същата коалиция разгледано от Районната избирателна комисия на 18 ноември 1994 г. в 17.45 ч., е била поискана подмяна на кандидати с номера 5 и 6 съответно със Славка Стоилова Кондаклиева и Бончо Николов Хаджиев.

С оглед изложеното следва да се допусне исканата промяна в регистрираната кандидатска листа, тъй като има направено предложение в срока по чл.45, ал.2 от ЗИНПОСК и заявление и декларация от посочените нови кандидати за народни представители от коалицията.

Предвид гореизложеното на основание чл. 34, ал 1, т. 2 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Отменя решение N 1 от 18 ноември 1994 г. на Районната избирателна комисия - гр. Кърджали, с което се отказва искана промяна в регистрираната кандиданска листа на коалицията "Народен съюз" ДП" за 9 Кърджалийски многомандатен избирателен район, вместо което постановява: извършва промяна в регистрираната кандидатска листа на коалицията "Народен съюз", ДП" в 9 Кърджалийски многомандатен избирателен район, като регистрира на мястото на Георги Иванов Добрев под N 5 - Славка Стоилова Кондаклиева, ЕГН 490324ХХХХ и на мястото на Стефан Иванов Иванов под N 6 - Бончо Николов Хаджиев, ЕГН 490120ХХХХ.

Решението може да се обжалва пред Върховния съд на Републиката в тридневен срок от съобщението.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 413

София, 29 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Отказ за регистрация на кандидатска листа на Свободна демократическа партия от Районна избирателна комисия.


Постъпила е жалба от ръководството на Свободна демократическа партия срещу отказа за регистрация на предложената от нея кандидатска листа от РИК от 25 Многомандатен избирателен район - София. В жалбата се твърди, че отказът за регистрация на кандидатската листа от Районната избирателна комисия е неоснователен, като се даде възможност на ръководството на партията да подпише предложението за издигнатите кандидатури за народни представители. Моли Централната избирателна комисия да отмени решението на Районната избирателна комисия на 25 Многомандатен избирателен район - София, като постанови ново, с което да регистрира кандидатската листа на Свободна демократическа партия в този район за изборите за народни представители на 18 декември 1994 г.

Жалбата е неоснователна. Видно от решението от заседанието на ръководството на Свободна демократическа партия, на което са предложени кандидатурите за народни представители в кандидатската листа на партията за 25 Многомандатен избирателен район - София, същото не е подписано от ръководството и поради това е нарушено изискването на чл.45, ал.1, т.1 от ЗИНПОСК за отправяне на валидно предложение за регистрация до Районната избирателна комисия в срока по чл.45, ал.2 от ЗИНПОСК - 18 ноември 1994 г. 19,00 часа. Не е допустимо последващо подписване на предложението след изтичане на този срок, за да се извърши регистрация на кандидатската листа. Затова решението на РИК на 25 Многомандатен избирателен район - София, с което е отказана регистрацията на кандидатската листа на Свободна демократическа партия в този район, следва да се потвърди.

Предвид гореизложеното на основание чл.34, ал.1, т.2 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Потвърждава решението за отказ, взето с протокол N 4 от 18 ноември 1994 г. на Районна избирателна комисия на 25 Многомандатен избирателен район - София за регистрация на кандидатска листа на Свободна демократическа партия за изборите за народни представители на 18 декември 1994 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд на Републиката в тридневен срок от съобщението.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х.Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 414

София, 29 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Отказ за регистрация на кандидатска листа на Свободна демократическа партия от Районна избирателна комисия


Постъпила е жалба от ръководството на Свободна демократическа партия срещу отказа за регистрация на предложената от нея кандидатска листа от РИК от 24 Многомандатен избирателен район - София. В жалбата се твърди, че отказът за регистрация на кандидатската листа от Районната избирателна комисия е неоснователен като се даде възможност на ръководството на партията да подпише предложението за издигнатите кандидатури за народни представители. Моли Централната избирателна комисия да отмени решението на Районната избирателна комисия на 24 Многомандатен избирателен район - София, като постанови ново, с което да регистрира кандидатската листа на Свободна демократическа партия е този район за изборите за народни представители ка 18 декември 1994 г.

Жалбата е неоснователна. Видно от решението от заседанието на ръководството ка Свободна демократическа партия, на което са предложени кандидатурите за народни представители в кандидатската листа на партията за 24 Многомандатен избирателен район - София, същото не е подписано от ръководството и поради това е нарушено изискването на чл.45, ал.1, т.1 от ЗИНПОСК за отправяне на валидно предложение за регистрация до Районната избирателна комисия в срока по чл.45, ал.2 от ЗИНПОСК - 18 ноември 1994 г., 19,00 часа. Не е допустимо последващо подписване на предложението след изтичане на този срок, за да се извърши регистрация на кандидатската листа. Затова решението на РИК на 24 Многомандатен избирателен район - София, с което е отказана регистрацията на кандидатската листа на Свободна демократическа партия в този район, следва да се потвърди.

Предвид гореизложеното на основание чл.34, ал.1, т.2 от ЗИНПОСК, Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Потвърждава решението за отказ, взето с протокол от 18 ноември 1994 г., на Районна избирателна комисия на 24 Многомандатен избирателен район - София за регистрация на кандидатска листа на Свободна демократическа партия за изборите за народни представители на 18 декември 1994 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд на републиката в тридневен срок от съобщението.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 415

София, 29 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Обжалване отказ за регистрация на кандидатската листа на Български Бизнес блок от Районна избирателна комисия.


Постъпила е жалба от Българския Бизнес блок срещу Отказа на Районна избирателна комисия - 20 Силистренски многомандатен избирателен район, да регистрира кандидатската листа на тази политическа партия за изборите за народни представители на 18 декември 1994 г. В жалбата се твърди, че документите, приложени към кандидатската листа, са били подадени с препоръчана кореспонденция на 18 ноември 1994 г. в 14,00 ч. от София - Централна поща, поради което следвало да се считат за подадени в срока по чл.45, ал.2 от ЗИНПОСК. Молят Централната избирателна комисия да отмени решението за отказ на Районна избирателна комисия - Силистра, като постанови ново решение, с което да регистрира кандидатската листа на Българския Бизнес блок в 20 Силистренски многомандатен избирателен район.

Жалбата е основателна. Видно от предложението на Българския бизнес блок и заявленията на кандидатите, политическата партия е издигнала кандидатурите на Веселин Стоянов Бончев, Петър Манолов Георгиев и Кристиян Борисов Кръстев за народни представители в 20 Силистренски многомандатен избирателен район. Според обратната разписка за подадените избирателни книжа, адресирана до Районната избирателна комисия -Силистра, същите са постъпили в Централна поща - София, в 14,00 ч. Обстоятелството, че според експертната проверка, извършена от Районната избирателна комисия, те са подадени в 21,00 ч. на 18 ноември 1994 г., т.е. след срока по чл.45, ал.2 от ЗИНПОСК, не опровергава отразеното в обратната разписка за действителния час на подаване документите, тъй като тя представлява първичния документ, отразяващ този факт, докато експертната проверка е разчела само клеймото върху пощенската пратка, което може да бъде от друг час на денонощието. Този извод се подкрепя и от справката в централна поща - София, според която от 16,00 ч до края на работното време се работи с клеймо 20,00 ч. Затова следва да се приеме, че документите за регистрация на кандидатската листа в 20 Силистренски многомандатен избирателен район са подадени в срока по чл.45, ал.2 от ЗИНПОСК, поради което решението на Районната избирателна комисия - Силистра, с което е отказана регистрацията, следва да се отмени, като се постанови ново решение, с което се допусне исканата регистрация.

Предвид гореизложеното и на основание чл.34, ал.1, точка 2 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

Отменя отказа, взет с решение N.38 от 23 ноември 1994 г. на Районна избирателна комисия на 20 Силистренски многомандатен избирателен район да регистрира кандидатската листа на Български бизнес блок, вместо което постановява:

Регистрира кандидатската листа на Български бизнес блок в 20 Силистренски многомандатен избирателен район, включваща: Веселин Стоянов Бончев, ЕГН 380530ХХХХ; Петър Манолов Георгиев, ЕГН 390828ХХХХ; Кристиян Борисов Кръстев, ЕГН 530516ХХХХ.

Решението да се съобщи на Районна избирателна комисия - 20 Силистренски многомандатен избирателен район, и на Българския Бизнес Блок.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 419

София, 29 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Заличаване регистрация на кандидат за народен представител.


Постъпила е молба от Боян Любомиров Дуранкиев, с която моли да бъде заличен като кандидат от листата на Демократична алтернатива за републиката /ДАР/ в 12 Монтански избирателен район.

Видно от кандидатската листа на Демократична алтернатива за републиката в 12 Многомандатен избирателен район - Монтана, Боян Любомиров Дуранкиев е регистриран под номер 4 /четири/ в нея. С оглед подаденото заявление, с което оттегля съгласието си да бъде издигната кандидатурата му от тази изборна коалиция регистрацията му под номер 4 /четири/ в кандидатската листа следва да бъде заличена от Централната избирателна комисия.

Предвид гореизложеното и на основание чл.34, ал.1, точка 2 от ЗИНПОСК Централната избирателна комисия

РЕШИ:

Заличава регистрацията на Боян Любомиров Дуранкиев, ЕГН 510502ХХХХ, под номер /4 четири/ в кандидатската листа на Демократична алтернатива за републиката /ДАР/ в 12 Многомандатен избирателен район - Монтана, за изборите за народни представители на 18 декември 1994 г.

Решението да се съобщи на РИК на 12 Многомандатен избирателен район - Монтана, на изборна коалиция Демократична алтернатива за републиката и на Боян Любомиров Дуранкиев.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


* * *

РЕШЕНИЕ N 421

София, 30 ноември 1994 г.

ОТНОСНО: Приложението на чл 10, ал. 3 от ЗИНПОСК.


Централната избирателна комисия на основание чл. 34, ал. 1, т. 1 от ЗИНПОСК

РЕШИ:

Ако поради формиране на нова военна единица в поделение на Министерство на отбраната след срока за представяне на списъка за гласуване - 35 дни преди изборния ден, са постъпили значителен брой срочнослужещи, преведени от други поделения в страната, те следва да бъдат дописани в избирателния списък на избирателните секции най-близки до военното поделение по представен списък, подписан от командира му, изпратен до кмета на общината за включването им. Местната общинска администрация следва да уведоми общините в района на поделенията, от които са били преведени срочнослужещите, да ги заличат от избирателните списъци.

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Л. Джелепова

СЕКРЕТАР: Х. Анчев

/Пресслужба "Куриер"/


17:30:00
02.12.1994 г.


Редактори: Нина Гаврилова - деж. ред.
                    Цанка Стойчева
Технически изпълнители: Маргарита Анева
                                           Иванка Тодорова
                                           Мария Станкова
Комплексна обработка: Издателски комплекс БТА


Copyright © Пресслужба "Куриер", 1994 г. Всички права запазени. При препечатване или използване на материали от този бюлетин позоваването на Пресслужба "Куриер" е задължително!