12 юли 2024г.

Празник на националната гвардейска част, открит Панамският канал, приета новата българска конституция

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

Ветко -1


https://afera.bg/%D0%B2-%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BB.html


ВЕТКО И МАРИНЕЛА АРАБАДЖИЕВИВ дъното на аферата с Ветко и Маринела Арабаджиеви клокочи опит за овладяване на месарската фирма „Бони Оборот“, довериха за АФЕРА брилянтни източници от спец.службите.

Ветко Арабаджиев е трябвало да бъде задържан още през февруари миналата година, тогава ГДБОП рано сутринта влиза в захарния завод на Арабаджиеви в Пловдив. За акцията обаче Арабаджиеви знаят още седмица преди това и от нея не произлиза нищо.

След провала на бопаджиите тогава, с атаката срещу Арабаджиеви се заемат в ДАНС.

Интересно е, че нито спец.прокуратурата, нито спец.службите, нито МВР обелват и дума за една от основните причини, която остава скрита в аферата „Ветко и Маринела Арабаджиеви“. А тя е – опитът им да овладеят мощната месарска фирма „Бони оборот“.

Преди няколко години собственикът на „Бони оборот“ загива при катастрофа и бизнесът му към днешна дата се управлява от синът му. Приживе собственикът на месарската фирма се е славел с естетското си отношение към жените – мис, като има и три деца от Аена Драганова. След смъртта му, бизнесът е поет от синът му.

Според брилянтните източници от спец.службите Аена става особено близка с Ветко и Маринела Арабаджиеви, които и помагат по всякакви начини. Спец.службите засичат, че Араджиеви са имали щения към овладяване на наследствените права на наследниците откъм Аена, за да бъде овладяна месарската фирма „Бони оборот“.

Междувременно синът на загиналия собственик на месарската фирма пуска жалба до прокуратурата, че се прави опит да бъде посегнато на фирмата „Бони оборот“. Според спец.източниците Маринела Арабаджиева дори е получила призовка да се яви, за да даде обяснения, във връзка с тази жалба.

Междувременно Аена продължава да бъде близка до Маринела и Ветко Арабаджиеви, в чийто хотел бе проведено прословутото европредседателство на България.

Спец.източниците ни отказват да коментират дали тя има някакво отношение към последвалите събития около атаката и акцията на служби и прокуратура срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви, но в кръга около Арабаджиеви се говори, че връзката към „Бони оборот“ в лицето на Аена, е изяло главите на Арабаджиеви.

Близостта на Арабаджиеви с Миню Стайков е покрай тяхното сродяване чрез синът на Стайков. От спецслужбите доверяват, че са засекли, че преди няколко месеца синът на Миню Стайков е купил имот за два милиона и половина евро в „Съни ризорт“ в Халкидики, Гърция, където имот има и Валентин Златев.

Завоалирана и неосветена остава и връзката на Арабаджиеви с Грузия, където, според източниците ни от спец.службите, те са имали сериозен бизнес с грузинци.

Не е ясно какво точно ще успее да докаже спец.прокуратурата по аферата „Арабаджиеви“, като официално те са декларирали 19 милиона лева. На страницата на Интерпол продължават да липсват имената им.

Спец.източниците ни твърдят, че Абараджиеви не са били долюбвани от никой от големите играчи в туризма с изключение на братя Диневи. Не случайно контролирано бе пусната тези дни информация, че следващите ударени ще бъдат именно братя Диневи.

Afera.bg

 Tweet
Коментари 7 за

“В ДЪНОТО НА АФЕРАТА „АРАБАДЖИЕВИ“ КЛОКОЧИ ОПИТ ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА МОЩНА МЕСАРСКА ФИРМА”
2+2=5
09.09.2018 в 14:03
ПРИКРИВАТУРА!! Какво направи тя за 25 години преход!! НИЩО!! Нито за десетките убийства, нито за големите кражби!! Прането на пари и трафиците на дрога и стоки бяха също прикривани. След Карнобат ще дойде ли ред и на Сухиндол на ТИМ, на Захарни заводи Г.Оряховица, на Винпром Пещера, както и на други винпроми?? Българската действителност е: разлагащ се труп на държавата и върху него пирува мафията. Било строителна, било с горива, било алкохолна, било тютюнева, било митничарска, или с търговия с дрога!! Пълен РАЗПАД, който вече мирише лошо, много лошо!! Вони!! Корумпирани разбойници, олигарси, мафиоти, похот, разврат, разгул. Крадене като за последно! Система, която унищожава всичко читаво, почтено, интелигентно, свястно… Май мнозина са за разстрел!!

Отговор
Drugs Enforcment Agency
09.09.2018 в 13:04
Братя Диневи са почетни консули на ГРУЗИЯ за Бьлгария .
Всеки знае че Туризма недвижимостите и хотелите са любими на перачите на Мрьсни пари от наркотици
Грузинците са основна брьнка в трафика на ИРАНски хероин понякога афгански за ЕС понеже стоят на точно на пьтя на дрогата.За Вьлчо пьк има оперативна информация че като млад сьтрудник в ДС е отговарял за преминаването на ХЕРОИН от Турция през Бьлгария бил шофьор на камионите ,Вьлчо е посрещал турските доставчици на дрогата контролирана от о-ята Bozkurtlar/Сивите Вьлци/ наГКПП Капитан Андреево и е конвоирал до Српската граница .

Отговор
Казвам, което виждам
09.09.2018 в 11:58
Много съм далеч от милионите на прехода и задкулисието, в което те се трупат, но когато Държавата сама ражда, дундурка и отглежда чедата на беззаконието, няма как да ме убеди, че днешните акции срещу добре отгледаните милионери имат някакъв справедлив характер. Просто, някой днешен, трябва да смени някой вече ненужен. Ползата от подобна акция за самата Държава и да ограбения български народ ще е нулева!
Преди три години се опитах да свърша нещо изключително елементарно – да взема документ за няколко години трудов стаж от времето на ЗК“В.Коларов“ гр.Пловдив. Това е стар архив, който един приватизатор следва да пази, при това архив, който с нищо и никога не би навредил или създал неприятности за този приватизатор, независимо какви далавери са извършвани. Оказа се, че това е невъзможно, че собственика, някаква офшорка, държи всичко зад граница, а човека с когото разговарях, буквално ми се изсмя по телефона с цинични изрази. Бях шокиран от факта, че няма държавен орган в България, който може да задължи един самозабравил се олигарах да създаде една съвсем малка организация за да спази един закон, който с нищо не го ощетява. А, какво остава за големите пари?

Отговор
Иванов
09.09.2018 в 11:54
Благодарим за информацията, но е много оскъдна и едностранчива, КОЙ е и КОЙ е зад гърба на синчето „бизнесмен“ та е в състояние да раздвижи неуправляемата прокуратура на цацата-кит, там случайни набези няма и КОЙ разпореди всичко това?!

Отговор
Nyakoysi
09.09.2018 в 11:39
Г-жо Томова, това е образец за разследваща журналистика!
Като си помисля само колко самозванци има да Ви дишат прахоляка…

Отговор
DEBELIJA
09.09.2018 в 11:55
..BOKO GI E,,ZADMINAL,,PO BOGATSTVO OTDAVNA..

Отговор
Nyakoysi
09.09.2018 в 13:22
Като гледам коментарите, особено този на Georgi Sofiiski – почнА се, значи съм прав…