12 юли 2024г.

Празник на националната гвардейска част, открит Панамският канал, приета новата българска конституция

OMDA  |  Wonderland Bulgaria

ОБРЪЩЕНИЕ към Председателя на КС на СДС

ОБРЪЩЕНИЕ

на Изпълнителното ръководство на ФКД*

към  Председателя** на КС на СДС

 

Уважаеми господин Председател,

Повод да се обърнем към Вас са решенията на НКС от 15.07.91. които ни дават основания да констатираме последователно налагане на тоталитаризъм и болшевизация в ръководената от Вас Политическа коалиция.

Как освен като болшевишко може да се квалифицира решението на НКС за директно субординиране на организациите и движенията в СДС на ръководството на НКС. За нас това решение е опит да се узурпират и обезличат основните звена на партии и организации в СДС, които разглеждат себе си като независими и самостоятелни участници в Българската коалиционна опозиция. Не е ли това поредния опит “отгоре” да се превърне коалицията СДС в “добре” централизирана тоталитарна партия?

Как освен като болшевишко, може да се квалифицира решението на НКС, с което бяха отстранени от участие в заседанията му членове на НКС, легитимно представляващи партии и организации, за това че са подписали конституцията на Република България. Защо НКС стигна дотам да нарушава собствения си Статут, според който всяка партия и организация в СДС сама определя представителите си в НКС?

Повод да се обърнем към Вас e и тревогата ни от ескалацията на нетърпимост, насилие и социално напрежение, която, според нас, за съжаление, се инспирира и поддържа от НКС и от Вас и това, въпреки формалното решение на същия този НКС, според което всички форми на протест трябва да бъдат мирни, и при запазване на гражданския мир и спокойствие. Защо след такова решение се стигна до вчерашния побой над активистите от Зелената партия Иван Горинов и Николина Николова, нанесен им от активисти на СДС, само защото са придружавали по улицата кмета А. Каракачанов? (Впрочем г-н Председател, Николина Николова е същото онова момиче, което беше бито и малтретирано на 26.10.89г. от служителите на Държавна Сигурност и УБО на бул. Раковски. АСОЦИАЦИИТЕ СЕ НАЛАГАТ САМИ.)

Всички тези факти ни карат да протестираме решително пред Вас, уважаеми Господин Председател, и най-настоятелно да искаме преразглеждане на решенията на НКС, унизяващи ни като равнопоставена и независима организация в СДС.

В случай, че искането ни не бъде изпълнено, ще бъдем принудени да търсим приятели и съюзници сред партиите и организации във и извън СДС, уважаващи организационната ни самостоятелност, идеологическата и политическа ни идентичност и споделящи нашите либерални и демократични принципи.

София,

16.07.91 г.                                Изпълнително ръководство на ФКД

                                               Председател на ФКД

                                               Петко Симеонов

 

 

* Федерация на клубовете за демокрация

** Филип Димитров