Път: : Имена

Ирена Кръстева

Арабските пари, които Кръстева вкарва в България, убиха Ахмед Емин и проф. Стойчо Раданов

Ирена Кръстева е свързана с ДС по роднинска линия. Баща й е полк. Ангел Кръстев, бивш заместник-шеф на управлението на ДС във Враца. Кръстев е назначен в ДС след опита за преврат на Горуня, което говори за голямо доверие към него. Началник на полк. Кръстев е полк. Мургин – свекър на „принцесата на данъчните измами” Мария Атанасова Мургина. Затова Ирена Кръстева под крилото на Мургина си прави далаверите.

Медийното цунами Ирена Кръстева е човек на ключови играчи от бившата Държавна сигурност – твърдят три независими един от друг източници. Покровителите на Кръстева в момента диктуват и правилата в ДАНС – новото българско ФБР. Вероятно затова на Кръстева не й пука от проверките на ДАНС, които текат във фирмите й. Благодарение на службите бившата служителка от БАН Кръстева се сдоби с цял пакет медии, оборотната печатница „Родина” и апетитни имоти в центъра на София. Продукт на ДС е и куклуводът на Ирена – Ахмед Доган. Публично известен е и фактът, че Кръстева е подставено лице на агент Сава (Ахмед Доган) и върти обръчите от фирми на лидера на ДПС, които се занимават с медии.

Шеметният финансов възход на Кръстева по време на криза изобщо не се дължи на факта, че фирмите й са част от т. нар. обръчи на ДПС. Зад Ирена стои турската групировка „Доган груп”, която няма нищо общо с Ахмед Доган. Турците дадоха доверието си на Кръстева, защото са следили изкъсо работата й като шеф на тотото. Познават я отдавна и са й дали доверието си.  „Доган груп” е съвсем законно регламентирана турска фирма. Ахмед Доган тук го няма въобще. Връзката на Кръстева с Доган е покрай сина й Дилян Пеевски – бивш следовател, заместник-министър и член на ДПС. Ирена работи за турската „Доган груп”, която е голям кредитор и има интереси на българския пазар. А това, че те могат да подкрепят Ахмед Доган, е съвсем друг въпрос.

Сокола е изцяло скрита личност. Той самият се обяви, че е милионер в зелено, обаче никой не доказа произхода на парите му, не се доказа и престъпление при добиването на тези пари. Той навсякъде е инкогнито – господин Никой. На терена играят такива като Ирена Кръстева. Тя разбира от бизнес, от хазарт. Тотото е хазарт, който още комунистите узакониха. За разлика от подставеното лице Кръстева, Петьо Блъсков е назначен кредитен милионер. Той продаде дяла си съвсем законно на Ирена Кръстева. Усилено се говори, че Блъсков ще наложи на пазара новия си безплатен вестник и после ще го продаде точно на Кръстева. Говори се, че за предстоящата сделка Блъсков и Кръстева имали дори и договорка.

На Кръстева наистина не й пука от това, че депутатът Яне Янев периодично я праща на прокурор и че ДАНС разследва фирмите й.

Защо да й пука?

Какво ще разследват при Ирена Кръстева, след като парите й са обявени. Щом върху тях се плащат данъци, значи те вече са законни. Когато един капитал носи приходи на държавата, започват да му правят евала. Това е една американска традиция. На Ирена Кръстева нищо не могат да й направят. Нищо няма да направят и на Мария Мургина, защото и тя (забележете!) е приходоносител, организирала е и е изпълнявала държавни задачи и поръчки. Затова я защитава и финансовият министър Орешарски. Той не е луд да заколи златните кокошки Кръстева и Мургина, след като носят приходи в държавния бюджет.

Според финансови анализатори обаче арабските пари, влизащи у нас чрез Кръстева, са опасни и кървави по две причини. Първо, заради парите на арабските шейхове, които Кръстева вкарва, се „самоуби” и проф. Стойчо Радонов – патоанатомът на сестрите Белнейски. „Ако беше жив, Раданов щеше да знае и да разкрие какво се е случило с Ахмед Емин и как той се „самоуби”. Смъртта на най-добрия български патоанатом е убийство-наказание и заради разкритията около случая с двете сестри, в който е замесен син на министър, и заради страха от нови скандални разкрития покрай мистерията в редиците на ДПС.

Второ, арабските пари не са дългосрочна инвестиция за България. Те са само за да се поотложат икономическата и финансовата катастрофа до изборите у нас и да се вкара в управлението ДПС.  Всеки ден на валутния пазар се купуват и продават по около милиард евро – човек би казал, че сме направо лондонското Сити, което е пагубно за българската икономика.

 

https://www.razkritia.com/2039/%D0%B4%D1%81-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%BF%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B0/