12 ноември 1996 г.

12.11.1996

- Заседание на НКС на СДС. Решение: недостигът на информация и липсата на становище на страните от Г-7, основните държави-членки на МВФ спират СДС да изкажат мнението си за въвеждането на валутен борд у нас. Ето защо се дава мандат за водене на широки консултации с експерти за валутния борд. Позицията на НИС на СДС:

"Досегашното управление на БСП доказа, че тя е неспособна да взема ефективни решения и няма да се справи с кризисната ситуация и при въвеждането на валутен борд. Целите на СДС са предизвикване на предсрочни парламентарни избори и спечелването им за извеждането на България от тази незапомнена криза. НИС на СДС трябва да изготви проекто-споразумение в рамките на ОДС за съвместни действия за предизвикване, подготовка и провеждане на предсрочни парламентарни избори."

-  Координационният съвет на КНСБ взима решение на 4 декември да проведе 24-часова национална стачка срещу антисоциалната политика на правителството, довело страната до катастрофа. Стачката ще иска оставката на кабинета и предсрочни парламентарни избори и приемане на неотложни мерки за спасяване на бедствените слоеве от населението.

- Кръстьо Петков се среща с новоизбраният президент Петър Стоянов, за да го уведоми за решението на Конфедеративния съвет на КНСБ.

- Кръстьо Петков се среща с ръководството на КТ "Подкрепа" за договаряне на съвместни действия.