21 ноември 1996 г.

21.11.1996

- В Бургас доларът достига 500 лева, в София - 435 лв.

- В интервю за "Труд" Иван Костов казва, че ако не се приеме предложението на НИС за трансформирането на СДС в партия, СДС ще има друго ръководство. "Един бъдещ министър-председател няма да може да се справи, ако няма зад гърба си една наистина монолитна политическа партия."

- Депутатите от ПГ на СДС взимат решение да се прекратят дебатите за трансформирането на СДС от коалиция в партия до извънредното заседание на 09.12., на което ще обсъждат бъдещето на СДС и предложението за искане на вот на недоверие на правителството.

- Заседание на ПС на ОДС. Според Ахмед Доган искането на 11-те партии от СДС за незабавен вот на недоверие е ненавременно. Ако това стане преди конгреса на БСП, то ще циментира Виденов и може да отсрочи предсрочните избори.

- Среща на Желю Желев с Георги Николов, председател на Сметната палата, като част от консултациите на президента за валутния борд. След нея Георги Николов съобщава, че вече се работи по нова актуализация на държавния бюджет за тази година. На 22.11. той писмено ще уведоми за това премиера и министъра на финансите.

- Посланичката на САЩ Ейвис Боулън се среща с главния редактор на в. "Дума" Стефан Продев в редакцията на вестника. Разговарят за сегашната политическа и икономическа ситуация в България и предложението за въвеждане на валутен борд.

- Петър Стоянов заминава в Берлин за участие в Европейския форум по политическите и икономическите перспективи на Европа.

- Народен съюз се среща с КТ "Подкрепа" и КНСБ.

- Румен Гечев заявява: "Не може да вървим към хиперинфлация. Към висока инфлация може да вървим."

- Започва конференция на транспортните министри от Черноморското икономическо сътрудничество и централноевропейската инициатива с делегации от 22 страни, 18 министри на транспорта или упълномощени от тях държавни секретари и посланици.

- Пристига 3 т. хуманитарна помощ от Румъния.

- СЪРБИЯ: митинг пред парламента в Белград. Опозицията обвинява, че им е отнета победата в 44 града. Голямо напрежение в гр. Ниш, който е обкръжен от полиция. Държавните медии не съобщават за протестите. Информацията се получава от частното радио "Б-92".